logo

Orvasshytta2

Orvasshyttene ligger ved Orvatnet i sørøstre del av Børgefjell Nasjonalpark. Hytta er vertikaldelt og danner dermed 2 hytter som har felles inngangsparti. Hytte 1 har 4 sengeplasser og hytte 2 har 6 sengeplasser. Orvatnet er et meget fint utgangspunkt for jakt, fiske og friluftsliv, i tillegg til fiske i selve Orvatnet er Beinvassdalen og Orvassdalen fine områder for ulike aktiviteter. Fjellstyret har båter for utleie i Orvatnet. De som leier Orvasshyttene kan også fiske med inntil 5 garn pr. natt, fjellstyret har egne garn for dette som henger i et skap bak hytta. I østre del av Orvatnet ligger det anlegg knyttet til reindriftsnæringen med gammer og reingjerde.

For kart over Orvatnet trykk her
Oversiktskart Orvatnet trykk her
Satellittbilde fra Orvatnet trykk her


For veibeskrivelse Røyrvik - Leipikvatnet, trykk her
For veibeskrivelse E6 - Leipikvatnet, trykk her
Sti Leipikvatnet - Orvatnet på Googel Earth, trykk her
Sporlogg til GPS for ruten Leipikvatnet - Orvatnet kan du laste ned her

Bestill hytte!
Nøkler hentes/leveres hos Visit Børgefjell (Røyrvik Auto) i Røyrvik sentrum

Kartblad
M711-serien 1924-I  Jomafjellet

Koordinater
UTM: 33W VN 565051
GPS : 33W 0456500 7205110

Beliggenhet
Orvasshytta ligger i Børgefjell nasjonalpark, ca. 1,5 km fra grensa til Sverige. Den ligger på sør side av Orvatnet, ca. 50 m fra vannet.

Mobildekning
Veldig dårlig dekning i og rundt hyttene. Muligheter for bedre dekning i høyden sør for hyttene.

Adkomst
Korteste veg inn til hytta er å kjøre bil til Leipikvatnet i Sverige. Derfra går det sti innover til hytta ca. 6 km. For å komme til Leipikvatnet kan du kjøre Hudningsdalen til Sverige, ved Stora-Blåsjøen tar du vegen nordover langs Stekenjåkkvegen. Veg inn til Leipikvatnet er skiltet. Se ruten Røyrvik - Leipikvattnet her

Hytter
Hytte 1 ble oppsatt i 1987 og har 4 sengeplasser, hytte 2 er oppført i 1976 og har 6 sengeplasser. Hyttene har felles inngangsparti. Sengeklær (sovepose), toalettpapir, fyrstikker og isbor (vinter)må medbringes av leietaker. Hytta har solcellebelysning, propananlegg for matlaging og vedfyring til oppvarming.

Båter
Det er muligheter til å leie inntil 2 båter pr. hytte. Båtene ligger ved naustet, som igjen ligger ca. 1 km. før en kommer til hyttene. Naust: GPS 33W 0457252 - 7204700 

Servicetilbud
Dagligvarebutikk i Røyrvik sentrum, bensinstasjon i Røyrvik sentrum som er samlokalisert med Visit Børgefjell. Børgefjell gjestegård ligger også i Røyrvik sentrum. I Stora Blåsjøen er det dagligvarebutikk med bensinstasjon og utleveringssted for systembolaget.

Regler for hytteleie trykk her

 Plantegning Orvasshytta

orvashyttetegning